07-03-04

Covenant: onevenaarbaar

Tja van de andere groepen waar we specifiek voor kwamen zoals VNV, Qntal en Icon of Coil hadden we meestal al één of meerdere optredens gezien. Covenant hadden we echter nog nooit gezien en het kon dan ook alle kanten uit. Na de verhalen over de ladderzatte frontman van de dag voordien, hielden we ons hart vast. Onterecht, zo bleek. Zijn stem bleek onberispelijk en zijn geheugen was tiptop. De zanger was zich zichtbaar rot aan het amuseren en dat deed het publiek ook. Het publiek brulde het ene nummer na het andere mee en danste de pannen van het dak. Zelden zo een goede sfeer geweten tijdens een opteden, het was een kippenvelmoment dat maar bleef duren. Toen het optreden afgelopen was kon ik de eerste minuten eigenlijk niks anders zeggen dan "waaaaw" en "amai". Daarna kwam het besef dat dit nog niet de headliner was ... Wat zou And One moeten verrichten om dit te kunnen evenaren? Waarom? Waarom toch stond Covenant niet bovenaan op de affiche? Het was pas de dag nadien dat ik besefte dat Wolfsheim oorspronkelijk na Covenant gepland was. Dat zou prachtig geweest zijn, maar ja, die headlinerswissel was een onvoorziene omstandigheid en ik bied mijn excuses aan omdat ik zo gefoeterd heb omdat And One na Covenant kwam! 

http://www.covenant.se/
 

02:19 Gepost door Julie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

uitleven!!! ook bij was covenant één van de favorieten, en ze hebben mijn verwachtingen volledig ingelost! een zalige zanger + beukende muziek = een pareltje van een concert! ik heb mij in ieder geval fantastisch uitgeleefd!
achteraf bleef ik slechts met 1 frustratie zitten: waarom was het geluid bij vnv niet zo goed als bij covenant????

Gepost door: jessica | 12-03-04

Fashion is what I wear, out of fashion is what the others wear Not only it was to me the best concert, but also the band with the best taste in clothes. Clas, come on, leave the closet and come to my arms! Hey, not only Joakim lives in Barcelona, also me! ;-P It was also nice to see Eskil trying to keep a martial pose while he was flooded in alcohol in the party, hehe It's so human!

Gepost door: Hermes | 15-03-04

niet te doen dit was geweldig: die stem, die uitstraling, de sfeer. Tot 3 x toe kreeg ik kippenvel: bij "Figurehead","call the ships to port" en "One world, One Sky". Nochthans vreesde ik de vrijdagavond het ergste toen ik Eskil ladderzat op de fuif op Lady Shave zag dansen en hem overal zijn pintjes zag deponeren...

Gepost door: anouschka defraeye | 16-03-04

ellipis@hotmail.com Ik kende dit niet. Ik vond het wel zeker de moeite. Alleen spijtig dat er nog een groep na kwam

Gepost door: ellipis | 16-03-04

i love a man in a uniform covenant was voor mij de grootste verrassing van het festival. kwaliteit is bijna altijd gegarandeerd bij hen, maar deze keer kwamen ze veel sympathieker en minder afstandelijk over dan op het laatste concert in antwerpen. bovendien werden we af en toe getrakteerd op een elektronisch 'schatteman & couvreur'-moment. dit is voedsel voor de geest!

Gepost door: tim | 19-03-04

De commentaren zijn gesloten.