07-03-04

Qntal: straffe zangeres

Wel, diegenen die mij kennen zullen wel weten dat Qntal mijn absolute favoriet is. Die middeleeuwse teksten in alle mogelijke talen (oud-Duits, Latijn, oud-Frans en zelfs Spaans) gecombineerd met zowel middeleeuwse muziek als toch wel heel progressieve muziek levert een unieke sound op die met geen enkele andere band te vergelijken valt. Dat Syrah een straffe zangeres is, kan niemand toch tegenspreken, zelfs al ben je geen voorstander van het genre? Op een festival zijn ze misschien niet zo evident, maar ik vind dat ze er toch schitterend in geslaagd zijn om het publiek aan hun zijde te krijgen. Het eerste nummer was mij onbekend, maar daarom zeker niet onbemind. Het tweede nummer was dan "Maravillosos", een nummer dat ik eigenlijk een van de mindere vind van de derde cd. Daarna met "Maiden in the Mor" en "Am Morgen Fruo" kwamen zowel het optreden als het publiek goed los.
Verder waren er nog "Palästinalied", dat we eerder al in een grappige doedelzakversie gehoord hadden door Saltatio Mortis en "Entre moi et mon amin", naar eigen zeggen het lievelingsnummer van Syrah. En dan was er het nummer waar de hele zaal op zat te wachten "Ad mortem festinamus", wij feesten tot de dood, wat niet zou misstaan als motto voor dit festival!
Bij het zeer complexe vocale nummer "Ecce gratum" uit Carmina Burana, waar ze op vorige optredens al eens de mist in gingen, bleven ze ditmaal overeind. De laatste song "Nihil", met straffe beats maar toch nog steeds met hun persoonlijke stempel, was een vooruitblik op hun volgende cd. Dat belooft!
Het eerste bisnummer "Name der Rose" zorgde voor een moment van hilariteit in de zaal.
De huisvleermuis van Het Kuipke fladderde over vlak voor het podium. Ik denk niet dat Syrah er iets van gemerkt heeft maar het kon niet beter getimed zijn! Het paste schitterend in het sfeervolle optreden met een verrassend warm publiek. Klasse!

http://www.qntal.net/
 

02:22 Gepost door Julie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

waw eenvoudigweg waw!!! wat een vrouw wat een stem!!! Ik heb hier zooo van genoten en was voor mij samen met Covenant het hoogtepunt van het festival.

Gepost door: anouschka defraeye | 16-03-04

ellipis@hotmail.com hier spreekt een nieuwe fan.
Ik ken de maar één nummer vooraf, maar binnenkort staat hier de hele collectie in m'n kast. Deze groep zou een perfecte afsluiter van the invitation 2005 zijn

Gepost door: ellipis | 16-03-04

brrrr Het eerste kippevel moment op dit festival. Wat een stem, goddelijk gewoon

Gepost door: chesterfield | 06-05-04

ad mortem festinamus Ik wou heel even een misvatting recht zetten die zich in de hoofden van te veel mensen heeft genesteld. Festinare in het Latijn wil niet zeggen "feesten", maar "zich haasten". De vertaling van de titel van dit prachtige nummer is met andere woorden: "we haasten ons naar de dood"!

Gepost door: elke | 30-01-05

Setlist Eerste nummer herken ik niet , en mijn Latijn is "Nihil" ;-)

01 - Track 01
02 - Maravillosos
03 - Maiden In The Mor
04 - Am Morgen Fruo
05 - Entre Moi Et Mon Amin
06 - Palästinalied
07 - Hymni Nocturnales
08 - Ad Mortem Festinamus
09 - Ecce Gratum
10 - Nihil
11 - Name Der Rose

Kuoi

Gepost door: Kuoi | 15-11-06

De commentaren zijn gesloten.